Новините на първи април

В отговор на нуждите на Германия от компютърни специалисти Фирмата реагира светкавично със своето предложение: инж. К.А.-Гигата, известен повече като водещ Интранет-новините за България, да бъде дългосрочно командирован в Германия, където да помогне за по-нататъшното технологично развитие на страната, която той с право може да нарече своя родина. Г-н Гигата отдавна съдейства за обмяната на опит между двете страни в областта на компютрите и комуникациите. В новото си амплоа на съветник и водещ специалист той ще може още веднъж да разгърне своите възможности. Колегите, които той оставя тук, му желаят от сърце дългогодишен престой в Германия и не се съмняват, че Гигата ще смае по гигантски тясно скроените немски и чужди специалисти.

В конфузна ситуация изпаднали преди броени дни служителите на фирмата, решили да изненадат приятно своя шеф, посрещайки го вкупом на летището при завръщането му от поредно официално посещение в Германия. За голяма тяхна изненада близо час след кацането на самолета, докато те все още се надявали да видят своя патрон на летището, той се обадил на един от мобилните телефони и с доста рязък тон попитал защо не са подготвили навреме площадката за кацане на личния му хеликоптер. По-късно било установено, че причина за създалата се неразбория е напускането на поредната секретарка, която – съгласно изискванията на фирмата – единствена разполагала с точните данни по пристигане на Управителя.

Дългогодишната мениджърка и дама номер едно на Фирмата най-сетне беше освободена от изпълняваните от нея длъжности поради напреднала възраст и крайна некомпетентност – разкри специално за брой 9 на вестник „Свободен плебс“ източник, пожелал да остане анонимен. Мярката за отклонение влиза в сила на 1. април 2000 година за период до следващото излизане на вестника.