За вестника

Що е то „Свободен плебс“ ?

(Ясно е, че щом съществува, значи има почва у нас)

Това е вестник, създаден през пролетта на 1999 година като вътрешнофирмено издание със заглавие „Плебс“ и по-късно прекръстен на „Свободен плебс“, поради широтата на мислене на списовачите си и широкото около вратовете им.

Създаден да излиза като „Актуалник за какво ли не“, вестникът поддържа своята форма на злободневник за горенепосочената фирма и броевете му се появяват на бял свят само когато фирмата е произвела някакви събития. По тази си характеристика в. „Свободен плебс“ се различава от всички останали съществуващи или замисляни новинарски издания, защото той ОТРАЗЯВА новини и събития, а не ги СЪЗДАВА.

Читателската аудитория се състои от любознателни приятели на редакционната колегия, инакомислещи служители на фирмата и други зарибявани групи.

Логично е след всичко казано дотук да си направите извода, че цялата щуротия може да се кръсти накратко „MEMBERS ONLY“ и че изобщо не представлява интерес за вас. Ако обаче просто се разхождате из Голямата мрежа и се чудите какво да правите, надникнете спокойно – „лошо нема“.