Новости на сайта

 • Ново 20

  05 април 2020

  Скъпи приятели,
  уважаеми читатели и случайни гледатели,

  Пред вас е възкресениият вариант на едно шантаво неформално издание: така нареченият вестник „Свободен плебс“.

  Стартирал като пародия на официалните фирмени бюлетини в първия пролетен ден на март 1999 година, вестникът бързо придоби статута на ъндърграунд официоз и „тайните“ му читатели се надпреварваха с предложения и информации до главния редактор.

  Днес, двадесет години по-късно, когато Фирмата отдавна не съществува като юридическо лице, електронният вариант на вестника е единственият хроникьор от онези „луди млади години“ на границата на двата века и двете хилядолетия.

  Идеята за новата визия се роди през миналата (2019) година, когато се изпълниха 20 лета от издаването на първия брой. Още тогава издирих всички запазени материали и възстанових електронния вид на изданието, но до обновяване така и не се стигна.

  Юбилеят отмина и аз почти се бях отказала от идеята. Допреди седмица, когато ми хрумна, че извънредното положение е извънредно благоприятно за довършване на започнатото. Отдавна не бях изпитвала удоволствието да правя нещо без краен срок, без бързане и без да се съобразявам с чуждо мнение. Накратко, възкресението на вестника ми подейства като машина на времето и причината не беше само в препрочитането на старите текстове.

  За онези, които познават (и помнят) старата визия, ще кажа, че колкото и големи да им се струват външните промени, те са само видимата част на айсберга, наречен „преработка на сайта“.

  Надявам се да се забавлявате поне наполовина така, както се забавлявах аз, докато възстановявах този уникален бюлетин.

  Искрено Ваш,

  Главен редактор
  Тидец

 • Промени за юбилея

  12 януари 2009

  На първо място – юбилеен брой на вестника, като преди него още миналата година изготвихме един преходен брой, така че за юбилея да закръглим двадесет бройки :))

  Засега ще останем с вече поостарялата шарена визия. В крайна сметка класиката не се вълнува от модата, нали? 😉

  Разбира се, ще очакваме както и преди вашите писма, мнения и препоръки на електронния адрес на редакцията.

  Cърдечни поздрави на всички читатели, гледатели, критикуватели и приятели!

  Гл. Редактор
  Тидец

 • Модернизиране

  01 октомври 2001

  На първо място, както забелязвате, е новата визия. Е, логото не е сменено, защото за разлика от българския GSM оператор*, нас конкуренция не ни гони по петите. С новото дизайнерско решение се надяваме да подобрим бързината на зареждане на сайта.

  Едновременно с това се постарахме да изхвърлим ненужно заплетената схема на прескачане между менютата за достигане до желания материал. Надяваме се опростеният достъп да ви задържи по-дълго на страниците на електронното ни издание.

  Ако си мислите, че сте виждали повечето от нещата и преди, съветваме ви добре да прегледате броевете на вестника. С изненада може да установите, че вместо един, сте пропуснали да прочетете два броя…

  Хвърлете поглед и на раздела за учредителите – на бас, че там има нещо повече от онова, което вече сте виждали.

  Приказката за Корполанд също е изведена в по-опростен, макар и не толкова атрактивен вариант, за да се зарежда по-бързо за вас.

  Очаквайте и нови изненади.

  Гл. Редактор
  Тидец


  *става въпрос за единствения по това време GSM оператор – Мобилтел (Мтел / А1) и навлизането на конкурентния Глобул